Seramik Yer ve Duvar Karoları - Fayanslar

20 Temmuz 2013 Cumartesi
 Çok uzak değil, bundan birkaç yıl öncesine kadar kimse seramik karo tabirini kullanmazdı. Herkes banyoları ve mutfakları için fayans adı verilen seramik karolara göre daha küçük ebattaki ürünleri kullanmaktaydı. Seramik karo ile fayans arasındaki en belirgin fark ise fayansın daha küçük, genellikle beyaz tonlarında ve parlak sırlı yüzeyden oluşmasıydı.


 Günümüzde fayansların yerini birçok özellik ve ebatlara sahip seramik veya porselen karolar almıştır. Peki, neden mekânlarımızda seramik karo kullanmalıyız? Öncelikle unutulmaması gereken şudur ki, seramik sağlıktır. Plastik, metal ya da ahşap ürünlere göre daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olmasının yanı sıra bakımı da temizliği de daha kolaydır. Seramik tasarım olarak çok daha estetik duracaktır. Evimizin veya diğer mekanlarımızın zeminlerinde günümüzde kullanılabilecek en uygun 3 alternatif vardır. Bunlar seramik ,ahşap ya da pvc ürünlerdir. Seramik kullanmanın burada avantajlarına ek olarak çeşit çeşit tasarımlar bulabileceğiniz için evinizin estetiğine etkisi de göz ardı edilemez. Banyo veya mutfaklarda da seramik olmazsa olmazlardandır. Bunun en büyük nedeni ise yine temizlik kolaylığıdır. Burada da ebat ebat, renk renk, desen desen ürünler bulmanız mümkündür.

 Geniş ve çok kullanım gören alanlar için ise seramik karoların yerine porselen karolar tercih edilmektedir. Porselen karolar daha dayanıklı ve aşınma dayınımı daha yüksektir. Ancak bu ürünler tasarım olarak seramik karolara oranla daha zayıftır.

 Seramiklerin temizlemesi biraz zordur.Ayrıca kaygandır fakat çok hoş bir görünüm verir.
enyenitrend.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder